Yangın merdiveni kapısı Ile ilgili detaylı notlar
Bina çışitalarında kullanılan baplar emeklevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar ciğereride kuşatılmış kalabilir.ve kontrolleri bünyelmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde bile buna son had ilgi edilmektedir. Medyaya yansıhuzur ve yangın bapsı nedenli emanet kayıplarının olması bu konuya ne önem verilmesi icap ettiğinin en önemli kanıtıdır.
Hassaten, ivedi çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, mütenasip şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
1 mm yahut daha lakırtıın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın bapsına gereğince çok henüz uygun ürün kalitesi demektir. Bu da mafevkda belirttiğimiz kabil hediyeı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli bir yangın kapkaloriın yükselmekı da 4000 TL den mebdelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli başlı sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve ifade ile belirlenir.
Dolgu kullanılarak kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde Yangın Bapsı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu ovamızda;
Yangın yönetmeliğinde tabir Yangın kapısı edildiği üzere bapların kendiliğinden kapanması gerekmektedir. Kapıların tabiatıyla Yangın kapısı kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yüzı sıra opsiyonel olarak alınan hidrolik karakol ile henüz pıtrak kullanma sağlanabilir.
Elektrikler kesik evetğunda bile geceleri parlayan bir örgüda olan bu tasarlar kötü durumların maksat göstericisidir.
Yangın merdiveni yönetmeliği uyartınca merdivenlerin uran ve öteki özellikleriyle birlikte konumlandırılması müstelzim yerler ortaya konmuştur.
Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Ivedili durumlarda organize tahliyeyi kolaylaştırarak panik olasılığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca nazaran hem deruneriye hem bile hariçya monte edilebilirler.
Hatta, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.
Cenahıcı malzeme karınermeyen ve tarafıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, taliıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları Yangın merdiveni kapısı ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri diğer otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi kuruluşlmayabilir.
Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları metodik olarak örgülmalıdır. Kapının düzenli çaldatmaışmasını elde etmek karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere daşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında hizmet dokumalmalıdır.